19 Ocak 2014 Pazar

Tahinli Acma Pogaca-Tahinli Acma Pogaca Oktay Usta

Tahinli Açma Poğaça 
Tahinli Açma Poğaça Oktay Usta
Tahinli Cevizli Açma Poğaça
Tahinli Cevizli Açma Poğaça Oktay Usta


tahinli-acma-pogaca-oktay-usta
Tahinli Acma Pogaca


Merhaba arkadaşlar bu gün çocuklara tahinli açma yaptım
hepimizin de hoşuna gitti sizlere de bu tarifi dilim döndüğünce anlatacağım. Bundan önceki tariflerim:

Fasulye Kavurması  TIKLAYIN 

Kıvırma Böreği  TIKLAYIN

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı  TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum

Tahinli Açma Poğaça İçin Malzemeler:

  • 3.5 su bardağı un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tane yumurta (akı hamurun içine sarısı poğaçanın üstüne)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tere yağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • su 
İçi İçin Malzemeler :
  • Ceviz 
  • Tahin

tahinli-acma-pogaca-oktay-usta
Tahinli Acma Pogaca

Tahinli Açma Poğaça Nasıl Yapılır?
  • Unu karıştırma kabına alırız ortasını açarız yumurtanın akı,tere yağı,sıvı yağ,şeker,tuz,süt ve maya suyla eriterek katarız. Hamuru yoğurmaya başlarız gerektiği kadar ılık su ekleriz hamuru kulak memesi yumuşaklığında yaparız,mayalanmaya bırakırız.
  • Küçük bezeler alırız onları pasta tabağı büyüklüğünde açarız üstüne tahin süreriz ve ezilmiş cevizleri dağıtırız hamuru sıkı rulo yaparız ileri geri hareketler yaptırarak hamuru uzatırız ve kendi etrafında sararak gül şekli veririz yağlı tepsiye dizeriz üzerine de yumurta sarısı süreriz 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiririz.
Afiyet Olsun


Tahinli Açma Poğaça 
Tahinli Açma Poğaça Oktay Usta
Tahinli Cevizli Açma Poğaça
Tahinli Cevizli Açma Poğaça Oktay Usta


 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder